Nieuws

 

Dulang 1 jaar

dulang-1jaarBron : De Posthoorn, Groot Rijswijk, Voorburgse Courant, Leidschendamer, Wassenaar Nieuwsblad, Groot Voorschoten dd. 27 augustus 2008 (Gast en Gastheer)

Door : Albert Peeters

DEN HAAG – Mijn excuses : ik ga deze week afhalen. Eten meenemen. Dat komt zo. Mijn dochters zijn na drie weken verwildering op de camping niet toe aan restaurantbezoek. Bovendien eten opa en oma mee. Namens één van mijn favoriete Indonesische restaurants, Dulang in de Theresiastraat, serveer ik uit twee veel te volle plastic tasjes (ruim 40 euro) gegrilde tijgergarnalen aan een stokje.Extreem luxe voor thuis, maar ze zijn erg lekker.

Jammer dat de chauffeur er onderweg naar huis één heeft opgegeten. De zak kroepoek heeft hij ook al aangebroken. Mooie boel. Enfin, na de garnalen genieten we met zijn zessen van ouderwets malse saté babi met pindasaus - het lijkt wel feest – gevolgd door mijn absolute favoriet : ayam pangang. Net van de grill is dit mooie gerecht de topper van Dulang, geen twijfel mogelijk. Als je ‘m daar, in de Theresiastraat aan tafel eet, is hij bovendien knapperig – weet ik uit ervaring. Maar ook nu geldt : helemaal geweldig. We eten er tempé bij, naast groenten in kokos en sambalboontjes. Witte rijst is van onszelf. Als iedereen uiterst tevreden zijn bord leeg heeft, zijn we dus een bakje garnalen met peteh-bonen en twee bakjes met heet rundvlees vergeten : blado en rendang. Uit beleefdheid prikken we allemaal een garnaaltjes weg, zalig, maar garnalen en vlees gaan de volgende dag - als lunch - mee naar de redactie van De Posthoorn. Die eet er vervolgens twee dagen van.

Conclusie : top. Een enorme aanwinst voor de stad. Dulang heeft deze zomer het eenjarig bestaan uitbundig gevierd – onder andere met een feest in de tuin. De zaak marcheert goed. En zoals een bezoekende dame ons in de ruime zaak aan de Theresiastraat verzekert, dat snelle succes heeft alles te maken met het lekkere eten. Bovendien gooit Dulang in september de remmen los. Dan worden de krappe openingstijden aanzienlijk veruimd : eindelijk avondopening en eindelijk zondagopening. Als je maar lang genoeg op de deur bonkt krijg je alles voor elkaar. Heel bezuidenhout wil hier perse dineren.

Een hit in Bezuidenhout, Indonesisch restaurant Dulang aan de Theresiastraat.

 

Dulang, doen!

dulang-doenBron : De Posthoorn, Groot Rijswijk, Voorburgse Courant, Leidschendamer, Wassenaar Nieuwsblad, Groot Voorschoten dd. 13 september 2007 (Gast en Gastheer)

Door : Albert Peeters

DEN HAAG – Denk ik eens een nieuwtje te hebben, weet mijn zeer gewaardeerde kapper en centrum bewoner Donald het allang. ‟Ja ik heb gehoord dat die nieuwe steengoed is.‟ ‘Die nieuwe’ is sinds juni Dulang Indonesische Lekkernijen aan de Theresiastraat. Een ontdekking.

Dulang is een mooie, vierkante zaak met eigentijds interieur. Trendy en warm tegelijk.

Terwijl wij genieten van een werkelijk zalige pangsit goreng als vooraf, schenkt de ontspannen gastheer twee mooie grote glazen Pierre Baptist witte wijn in. Smakelijk, maar even afwachten of deze mooie wijn overeind blijft in het culinair geweld dat wij voorzien. Want voor ons ligt een menukaart zoals wij hem graag zien, met lange rijen Indonesische gerechten en voor wie niet kiezen kan: rijsttafel tot slot. Het eerste hapje saté ajam maakt veel duidelijk: hier in de keuken staat een kok die zijn vak verstaat. Hij gebruikt een houtskoolgrill en één ding is zeker, lekkerder saté dan hier bij Dulang op tafel komt, bestaat niet. Dat zeg ik niet alleen, dat zegt ook mijn vrouw die al 40 jaar lang in Den Haag Indonesisch eet. Ze vindt het allemaal ‘ontzettend goed’. Saté babi, saté kambing en vandaag haar favoriet : ajam pangang, je moét hier geweest zijn. Het is misschien bijzaak, maar in Dulang worden de gerechten mooi uitgeserveerd op grote borden. Indonesische pit in een Japans jasje, het is een combinatie waar wij compleet voor vallen. Omringd door de meeste verrukkelijke hapjes – groenten in kokos, boterzacht lamsvlees, rundvlees, tahoe en wat zuur bijvoorbeeld – vertel ik mijn vrouw dat vleesvervangers van soja ontzettend goed voor je huid zijn, echt waar. Zelf gelezen in een artikel met dermatoloog dr. Bing Thio ‘die zelf uit Indonesië komt’. Hij zegt tegen medisch universiteitsblad Monitor : ‟Tempé, tahoe en andere sojaproducten bevatten anti-oxidanten tegen vrije radicalen. In Aziatische culturen worden deze voedingsmiddelen in flinke hoeveelheden gegeten, vaak zelfs elke dag. ‟Dit zou volgens de specialist verklaren waarom veel Aziaten een mooie huid hebben, tot op latere leeftijd. ‟Hun huid ziet er vaak opvallend jong en fris uit voor hun biologische leeftijd.‟ En hoewel dit een vermoeden betreft van de arts, het is niet wetenschappelijk bewezen, voelen wij ons opvallend ´jong en fris´ vanavond aan de dis bij Dulang. Laat maken we het dan ook niet en als u Dulang bezoekt (wat u moet doen), kunt u beter op tijd gaan.

Een must, Indonesisch restaurant Dulang aan de Theresiastraat